woensdag 17 mei 2017

Gastblog van Charlotte: Wandeling door de Oudorperhout

Taalwandeling
Het was een voorjaarswandeling, maar de temperatuur deed toch echt wel aan de zomer denken.
Op dinsdagochtend 16 mei verzamelden alle deelnemers zich in de bibliotheek van Oudorp. De wandeling was bedoeld voor iedereen, maar vooral voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal. De gidsen van de Stichting Oudorperhout hielden hier rekening mee. En als je het toch niet helemaal kon volgen, kon je nog hulp vragen aan één van de taaldocenten die meeliepen of aan de medewerkers van de bibliotheek.

Oudorperhout
Het was een grote groep van 30 wandelaars. De wandeling naar Molen C gebeurde gezamenlijk. De gidsen hadden "kijkers" mee die graag gebruikt werden. Ze wezen de groep op vogels (met hun jongen), mooie planten (de wilde orchidee) en stukjes geschiedenis van Alkmaar (de "drakentanden" uit de door de Duitsers in 1942 gebouwde verdedigingswerken rond Alkmaar en de plakken waar kastelen hebben gestaan. Er waren kikkers te horen en een klapwiekende zwaan die je zag opstijgen.



Molen C en de polder
Bij de molen aangekomen was er koffie, thee en iets lekkers. De sfeer was gezellig en ontspannen. Er werd met elkaar gepraat en gelachen.
Na de koffie werd de groep gesplitst. Eén groep werd door het hartelijke molenaarsechtpaar door de in bedrijf zijnde molen geleid. De andere groep liep verder de polder in. Dit werd afgewisseld, waarna we weer gezamenlijk naar de bibliotheek liepen.
De reacties waren positief. Net als de wandeling in september van vorig jaar was deze wandeling zeer geslaagd. Er waren zoveel aanmeldingen dat we meer dan het dubbele aantal mensen mee hadden kunnen nemen! Na de zomervakantie weer?!

Kijk voor meer activiteiten van en informatie over het Taalhuis en de bibliotheek op onze website!

Charlotte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten