zaterdag 20 mei 2017

Internationale tijdschriften

Een hele mooie toegang tot internationale tijdschriften en kranten hebben we sinds een paar maanden in de bibliotheken. Het heet Pressreader en is gratis te gebruiken op de computers in de bibliotheek. Ook is het mogelijk om het op je eigen tablet of smartphone te gebruiken, alhoewel een smartphone misschien een beetje klein is. Want je kunt het hele tijdschrift lezen en bekijken.

Waarom ik er zo'n enthousiaste fan van ben? Nou het zo ontzettend makkelijk en divers. Je hebt als het ware een boekenplank vol met kranten en tijdschriften. Je klikt een blad aan en kan er zo doorheen bladeren. Wil je een afbeelding of tekst wat beter bekijken dan vergroot je het. Ideaal! Ik bekijk de krant er op, het NRC en vooral tijdschriften over mode. De Italiaanse en Franse Vogue, heerlijk plaatjes kijken.
De keuze is enorm, het is een assortiment vanuit de hele wereld en ook allerlei verschillende genres. Ook onze eigen welbekende Privé staat er bij.


Thuis
Wat zou het toch fijn zijn als je dan het tijdschrift mee naar huis kan nemen, lenen, net als alle andere materialen in de bibliotheek.
Nou dat kan! Je kunt een aantal tijdschriften "lenen" in de bibliotheek op je eigen tablet of laptop en heerlijk thuis verder balderen en kranten lezen. Bij het volgende bezoek aan de bibliotheek "leen"je weer een paar nieuwe. De toepassing is alleen in de vestigingen te gebruiken, het downloaden van de materialen bedoel ik daar mee. Het lezen kan vervolgens waar je maar wilt, bij wijze van spreken in de boomhut.
Ook benieuwd? Kom langs in een van onze vestigingen!

Tip van een collega: Ook heel handig als je een ander taal aan het leren bent.

Edith




Geen opmerkingen:

Een reactie posten